Voting

Sunday, January 31, 2010

Sudahkah Anda Mencobaaaaaa



Ha...mesti orang ramai dah tahu product ni kan.....dan saya pasti ramai dah cuba,baguskan,takkan nak jaga cantik kat luo je...kene cantik dari dalam...ibarat pakai baju bukan main cantik,tapi spender kat dalam carik berkulat,hahahahahaha,betul kan.nilah antara product DCL yang saya amalkan sekarang,memang ada rasa bezanya.Alhamdulillah mungkin sesuai dengan saya dan keluarga.TQ DCL....menjana kesihatan berpanjangan......(moto buat sendiri)....jangan mara ha....

suka tengok anak tido dan main






Tiada lain dalam hidup ku melainkan melihat anak ceria depan mata,tiada lebih berharga pabila melihat anakku tersenyum gembira,tiada yang lebih terasa pabila melihat anakku lena tidurnya

Ariani lagi

Tak Puas-puan beli tudung...inilah namanya perempuan....tapi think +ve la kan...saya beli sesuatu yang bagus,untuk menutup aurat,bukan saya beli mende yang tak berfaedah....cantik untuk suami dan anak bukan untuk orang lain.kan....layan...





Belom bukak lagi tu......jangan mara ha.....

Apa yang Saya bawak selama ni

Rasa nak kemas barang2 kat rumah malam tadi....pastu terasa nak belek-belek dompet saya...gemok dan kembung je....duit tak dop pon...tapi berat semacam .......je...mai kita tengok ape yang ade dalam dompet saya....






Ha kan...banyak rupa nye ape yang saya duk kelek kesana -kemari
patut lah rasa ketat semacam je.Rupanya banyak sangat doc.penting.hehehehehe....tara

Monday, January 25, 2010

Mayat Depan Mata

Salam Blogs.....

Semalam Isnin 25/1/2010 Akan segar selamanya dalam ingatan ku dan akan berada dalam lipatan sejarah,berlakunya kejadian tragis dalam hidup saya melihat sekujur tubuh kecil berumur 8 tahun meninggal dunia depan mata saya.meninggal akibat lemas mandi sungai berhampiran rumah ibu saya.Ya Allah saya melihat betapa semangat kejiranan org kampung memberi kan bantuan CPR kepada budak yang sudah pon tidak bernyawa.Saya yang pada ketika itu mendokong Irfan hanya terpaku melihat keadaan budak yang tidak tahu ape2 tentang bahaya.hinggakan mata saya yang begitu mudah mengalirkan air mata setitik pon tidak terkeluar oleh kerana terlalu terkejut melihat raut wajah mayat yang sudah mula kebiru-biruan.....Mayat diusung dari tebing sungai oleh orang ramai untuk dibawa ke rumah berhampiran sementara menunggu nenek mangsa tiba.Dalam keadaan hiba org ramai masing -masing dalam keadaan terkajut dan mencari anak masing-masing untuk memberikan penghormatan terakhir,dan bagi saya parlu deberi lihat kepada budak2 lain sebagai pengajaran.Ya Allah saya tak dapat mengawal perasan ketika itu hingga tak terkata,bayangan sekujur tubuh itu ibarat kan anak sendiri atau adik.bagaimanakah untuk saya menghadapinya..mangsa juga merupakan pelajar yang sekelas dengan adik bongsu saya......"Ya Allah tempatkanlah mangsa dikalangan orang-orang yang beriman di Syurga mu.selamat kanlah seluruh kaum keluarga ku dan sahabat ku dari dugaan sehebat ini" amin....

Tuesday, January 19, 2010

Hari gatal tangan nak bergambar

Entah mengapa tetiba je rasa nak begambar ngan anak....balik kerja terus pasang Tripot dan terus bergambar.....heheheeh anakplak kebetulan sporting....dan inilah hasilnya


Dah besar dah Muhammad Irfan Bin M.Zaidy ni


href="http://1.bp.blogspot.com/_o3D5o5v8woE/S1ZngqEuqmI/AAAAAAAAAVE/3MJTX5MLtO0/s1600-h/DSC02269.JPG">

Sunday, January 17, 2010

Anak kecil makin pandai loyaburuk








Anak kecil saya ni semakin pandai sekarang.....ikut progrest lah kan....takkan tak besar-besar dan tak pandai-pandai....sekarang ni dah pandai nak ajak gaduh ngan mak bapak die.....dan yang paling nakal pandai loyaburuk.....abah dia ada lah tanya dia...

Abah: Irfan nok baby girl ke baby boy
Irfan: beger....(baby girl).....maksudnya...yang telah dia sendiri ringkaskan....
Abah : Irfan nok adik wape orang 1 ke.....2 ke.....3 ke....4?
Irfan : (buat muka selamba...buat -buat tak dengar
Abah : Irfan dengar dok aboh tanya ni....Irfan Nok adik wape orang? 1 ke....2 ke....3 ke...4?

Irfan : senyap lagi

PERTANYAAN TERAKHIR.......

Abah : Ni ipang...aboh tanya ni dengo gok....ipang nok adik wape orang ni....2 ke...3 ke... 4?

Irfan : APANG......mean 8......

Allah...saya dan suami...sengeh je.....tu lah tanya banyak kali sangat...8 dijawabnya...bertuah punya anak...bagus2...ade tindak balas nama nya....

kalo die dengar ade je budak2 nangis...tak kira lah anak jiran -jiran belakang rumah saya ke,dalam tv ker....siap panggil saya ni.."mama....beda ni..nagis ni nok kene beda ni..."
dalam lorhat dia lah...huh...siap nok beda orang..yang dia tu selalu Pe'el tu...mama dok beda dia pon cukup baik tu.....eee......abah die pon dia nok beda....semua orang die nok beda....beda mean is...pukul ye tuan puan....heheheh....

tak tau lah nanti kalo Irfan dah ade adik....dia ectualy suka baby...kalo saya bawak dia gi tengok anak kawan -kawan saya,dia nampak mcm agak teruja....bagus-bagus....jangan hempuk anak orang takpe....hempuk adik pula....mama hempuk Irfan balik....

Irfan sekarang ni kalo kat rumah banyak sangat cakap.sampai kadang-kadang lenguh nak jawab.banyak sangat benda yang dia tanya.suka tapi taklarat......

Irfan oh Irfan...

semangat tengok gerhana





Heheheheeh gambar ini diambil oleh jurukamera terbertauliah....maaf...amat tidak memuaskan...ni gara-gara bersemangat nak tengok gerhana separa bulan jumaat lepas lah ni.....cik temah main bantai je...turun dengan pakaian yang paling vouge...jangan mara ha....ops......andai ternampak sedikit aurat...harap maap....spek mata hitam jagan dilupa...untuk menjaga mata dari sinaran cahaya gerhana.....hehehe

Ini Cerita Jumaat Lepas..



Gambaran Gerhana Bulan Separa yang sempat saya Snap pada hari JUMAAT yang lalu
p/s:Maaf kualiti gambar tidak memuaskan.....sebab bukan DSLR...huahuahua


15/1/2010
JUMAAT......Perasan atau tidak anda-anda semua..kalo diikutkan bermula awal tahun 2010 ni,banyak perkara pelik berlaku semua nya bermula dari hari jumaat,tapi kalo tak silap akhir tahun 2009 lagi dah ade perkara yang mungkin hanya kebetulantapi anda sendiri mungkin boleh priwiu balik....

JUMMAT lepas.....Separa gerhana bulan
tahun lepas kita sambut hari raya haji pada hari JUMAAT
Tahun baru 1431 kita juga pada hari JUMMAT
1 Januari 2010 juga pada hari JUMAAT
hari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W 26/2/2010 pada hari JUMAAT
Hari Nuzul Quran 27/8/2010 = 17 Ramadhan pada hari JUMAAT
Hari Raya Puasa 10/9/2010 = 1 Syawal JUMAAT

Ya Allah mungkinkah ini petanda Kiamat Mu hampir tiba.....Ya Allah....Kiamat juga pada hari JUMAAT,Sama-sama lah kita memohon keampunan Allah...amin...masih banyak perkara yang belom kita sebagai Ummat nya selesaikan.......

Thursday, January 7, 2010

Tradisional Vs Moden

Heheheheehehhe.......berkaitan ke tidak N3 saya dengan cerita yang saya nak ceritakan ni......beberapa minit b4 N3 ni di post kan....I had stomach ache....ala.kalo tuan puan adik kakak yang tersinggah kat blog saya ni nak tahu,saya ni since dari kecil lagi jenis susah nak berak(Allah!!!!kasarnya bahasa...)heheheh tak pe lah derect line....ni kan blog saya.....heheh...ye betul susah sgt,satu kebiasaan atau lebih tepat dah jadi habit berak seminggu sekali,pernah satu ketika,saya on the way pulang dari UITM sakit perut gila pastu tak terus balik rumah sebaliknya terus gi klinik sebab tak tahan sangat2 masa tu berak samapai dah kua darah ,darah pulak dah macam air paip....masa jumpa doktor....(Dr Lelaki),dia tanya saya berapa kali sari u berak?
saya jawab lah "biasa lah dokto...seminggu skali"
Dr pulak jawab..."mende????seminggu sekali?...saye tiap2 pagi mesti berok"

ambik ko...Dr pon siap cakap kat aku dia berak tiap2 hari....anyway...memang bagus tiap2 hari kita buang...toksik dalam badan dapat dikurangkan...memang saya yang tak normal,buang seminggu sekali...paling hebat pon masa tu 3 kali seminggu tapi jarang sangat-sangat.

Dan sekarang diusia 27 tahun....(masih muda ye....PERASAN...)Saya memang nak jaga betul -betul sebab sekarang baru sedar dan baru nak ambik kisah pasal ni.dan sekarang husband pon dah naik pelik tengok saya yang bersemangat cari ubat-ubatan untuk nak kasi bersih itu "penyakit"....dah banyak product jugak lah saya dah guna pakai,antaranya.....HIMALAYA,HPA,DCL,AIR SARANG BURUNG WITH COLEGEN,MADU dan banyak jugak lah,Alhamdulillah setakat ni ada banyak perubahan walaupin belom mencapai 99%..hari-hari dah buang,,,kalo 2 hari tak buang...sakit perut semacam je..perut mengeras,ye lah sebab tak proses,makan banyak tapi tak buang.memang tak bagus.Mudah-mudahan saya sihat hendaknya....amin....tulah saje alkisahnya....tata..

Sunday, January 3, 2010

Tahniah

Mengambil sedikit kesempatan untuk mengucapkan Tahniah ke atas penganugerahan kenaikan pangkat kepada Kakak saya ke N27 dan PTK 4-4...Semoga berbahagia dengan rezeki yang dikurniakan Allah.Amin....doakan aku juge....

Saturday, January 2, 2010

once upon a time



ada iras-iras tak muka mama dan Irfan


Ini ada satu kisah......hehehehehe...tak de lah saje nak upload...bukan kisah ape pon...tadi balik tengahari duk asik belek punya belek...terjumpa pulak gambar-gambar zaman riang ku....best nya kalo masa dapat diputar kembali..tapi mana mungkin.Bestnya kalo zaman kanak-kanakku kekal abadi....dan bestnya...kalo hanya senyuman tertanam dihati,zaman yang tiada duka,tiada sedih pilu dan zaman yang langsung takde masalah..hanya pk nakmain dan sonok-sonok je....kita layan...





Gambar yang paling saya suka sebab saya PERASAN sibijik macam my son IRFAN..kita serupa...la..la..la..la



masa ni tak ingat umo berapa lupa nak tanya mak



Sang Suami yang amat-amat cute masa ni...tak sure pulak umo berapa masa ni....bagus punya bini....gambo ade...umo tak tanya bape tahun..simpan tahu kaji tak tahu...well...zaman kecik suami masih the making of......



Ini ketika umur 3 tahun tapi dah ke sekolahtadika sebab mak saudara cikgu tadika.so 3 tahun pon boleh sekolah......masa ni....baru naik mandi Arwah nenek tolong mandi dan bedakkan saya...masa ni saya kene tinggal dek mak dan ayah yang pada masa tu kerja kat ladang kelapa sawit.....saya selalu kene tinggal demi membiarkan mak dan ayah mencari sesuap nasi.......(ops....bdak tu..saya yang comotkan..maklumlah...baru pandai pakaibedak)



ni pulak baru balik dari tadika....pastu makcik saya ajak bergambar...bersama gambar Arwah Ayah Ki dan Mok Tok