Voting

Wednesday, January 8, 2014

Assalamualaikum

Allah..Allah..Allah....lama nye mak tak bukak "Gerobok" mak, baju2 habis semua berabuk..adoi..nak kata BZ tak BZ pon...kenapa la malas sangat....mungkin takde apa yang nak di ceritakan kot. tapi kalo ikut nak bercerita kejadian sepanjang 2013...wah!!!!! banyak nye..... ok,nanti kali saya ada mood ok sket...InsyaAllah....saya akan buka "gerobok" baru...tata

Tuesday, January 22, 2013

Assalamualaikum kawan-kawan....maaf kerana terlalu lama tidak aktiv menulis,masa tidak mengizinkan...Kepada kawan-kawan semua...doakan yang terbaik untuk saya yer...untuk saya sekeluarga....count the day,masih banyak perkara yang belum setle....debaran semakin kencang....hanya Allah yang maha mengetahui...Assalaam...

Saturday, August 4, 2012

Assalamualaikum...
YaAllah....dah mcm baru kluar dari Gua ke hape....habuk dah tahap kena pakai vacum,hihii...ekceli ye lahkan i dah lama tak berbeloging.....nak kata BZ,tak pon,nak kata tak BZ,BZ gak sket,almaklumlah suke beno thru FB.sampaikan lupa dah yang i ni ada Blog.

Ok perkembagan terkini.....takde apa...eh banyak....banyak sampai tak tau  mana nak cerita.tak yah cite pon takpe.yang penting SELAMAT BERPUASA,RAMADHAN KAREEM......nanti  next entry kite cite pasal baju raya k.....pastu post gambar raya...weh.....bestnya nak raya

Saturday, April 7, 2012

VCO = Minyak Kelapa Dara


Apa itu VCO

VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

VCO ada 2 jenis.
Ada yang liquid dan ada yang softgel.
Yang saya utarakan ini ialah VCO soft gel.

VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke whole face. Means if beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1. Kalau VCO yang liquid tu memang tak ramai yang sanggup beli sebab tak tahan dengan bau dan rasa dia. Kalau soft gel ni memang takde bau ape2 pon Telan dan ngap ngap je terus!


kegunaan luaran

i) dapat mengurangkan berat badan
ii)melembut dan mengurangkan kekeringan
iii) menghasilkan tenaga dan sentiasa segar
iv)mengatasi masalah kulit berminyak

kegunaan dalaman

i)mencegah risiko penyakit jantung& kadar kolestrol tinggi
ii)mengurangkan perasaan mudah lapar
iii)melancarkan kitaran haid
iv)melegakan pernafasan
v)membaiki kadar pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
vii)sebagai agen pelincir dalam hubungan suami isteri

Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil


Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia  bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.


Persoalan-persoalan yang sering ditanya mengenai VCO

1. Lelaki boleh makan jugak ke?

Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as suppliment

2. Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni?

Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan

3. VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?

Of course semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.


Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?

Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 in 1
Makan dan Sapu di muka

- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

-Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Kalau boleh wat before nk tido malam tuh.Kalau nk biarkan smpi pagi terpulang la..Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tp utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa  Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan.Â

Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?

Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh Â

Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?

Tak If u da kurus, dun worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So dun worry ok!Â

Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?Â
Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends

Halal ke VCO ni?

VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

Saturday, March 24, 2012

EVERLYNN

Meningkat keusia 30-an kini,saya rasa product krim muka yang saya pakai sejak di zaman sekolah lagi dah tak sesuai dengan kulit muka,memang elok pakai after make-up tapi original face sangat saya tak puas hati,liang pori tak pernah mengecil sebaliknya tiada perubahan,dan kadang2 nampak semakin membesar.Ada mencuba beberapa product baru,pada awalnya memang ada perubahan tapi setelah sebulan menggunakannya,muka jadi makin teruk.radang kulit (kemerah-merahan) telah keluar dari kulit muka saya sehingga terpaksa ke klinik mendapatkan rawatan ( tulah gatal sangat nak tukar product).

Selepas kejadian hari tu.set kencantikan berkenaan an telah tersadai begitu sahaja.menyesal ada...rasa bodoh pon ada sbb muka makin tak stabil.Memang menjadi lumrah kaum wanita ingin tanpil lebih menarik,tapi kalo dah tersilap pemilihan dan tak sesuai dengan muka,ginilah jadiknya.

Setelah menyapu krin yang diperolehi dari klinik,Alhamdulillah kemerah-merahan  telah hilang.Saya menghentikan pemakaian make-up brand tersebut sehingga kini (sudah hampir 2 minggu tak guna apa2 product,gi kerja just pakai safi yang lama tu jugak) tapi mcm tu lah menutup cela tatkala make-up je...tiada rawatan dari dalam.

Namun hari ini saya dengan berani Ingin mencuba EVERLYNN, nampak ramai testimoni yang dah jadi guna product ni.dan yang sedap didengar mengikut kata dealer2 nya boleh dipakai bersama bedak  dan make-up2 lain.Sebab yang saya cuba pakai brand yang tak jadi tu banyak sangat pantang larangnya.tapi EVERLYNN sebaliknya. InshaAllah mudah-mudahan cubaan saya kali ini mendatangkan kesan yang lebih baik yang diinginkan.Amin...

Friday, January 13, 2012

Mari kita tengok BAG

Ekceli sayakan suka tengok hengbek,suka tengok je ke?????heheheh..ye setakatni saya memang belum bercita-cita untuk mengumpul hengbek ni,tapi saya ada brand tertentu yang membuatkan saya JATOH HATI.....skarang saya memang gila minat dengan BRAND COACH....aduh...saya tak boleh tahan dengan COACH ni...sebab nampak muda bile sesapa menggalasnya......


mungkin bagi u ollsss.......LV Jadi pilihan GUESS mungkin.GUCCI lagi...tapi tidak pada saya.even kalo di beri pilihan LV dan COACH....Saya ambik LV.....hahahah tapi saya simpan dalam lemari.....yang tetap saya galas adalah COACH....oh mari kita tengok wishlist hengbek coach idaman kolbu ku......

1. Coach Madison Dotted Op Art Convertible Hobo Khaki


Saya memang naik hantu dengan design ni,dengan warnanya,dengan paternnya...buat saya termimpi-mimpi....simple.boleh buat slimbag gitu.ye lah kan sekarang dengan ada nak patut pakai yang 2 function gini,senang nak travel....eh (mcm-mcm alasan)hehehe......i loike...


2. Coach Signature Sateen Duffle Gold
 ini lagi simple....as u usual..still trandy and gorges look.....


3.Coach Kristin Signature Sateen Crosbody Khaki



For sure lagi 2 function.....canteeeekkk!!!!!!



yang ni pon teramat cantik tapi tak de nama...lupa...hahaha

lagi

.
.
.
.
.
.

If u alls perasan warna semuanya khaki dan seakan sama,itu lah saya,begitu juga dengan baju kurung,selalu je pilih warna yang sama coklat,koko,its the same. tak tau kenapa mata ini selalu jatuh hati dengan warna ituw,dan yang pasti wishlis diatas akan menjadi kenyataan 5 tahun lagi......huahuahau...ye lah nak buat saving dulu.....

.
.
.
.
.

tapi sekarang dah ada satu coach......jap erk....ni dia
.
.
.
.

hehehehe...dah dapat last year....beli yang ni boleh letak semua,terutamanya masa nak gi bekpes pepagi.sumbat hengpong sekali.hambik siap....hehehe...yang kat atas semua cooming soon....mana1 satu la.kalo semua...mampos aku...


baiklah itu saje wishlis saya untuk episod hengbek ku.....

next.....
.
.
.
.

Kasut


Thursday, January 5, 2012

SALAM tahun baru 2012

Aduh...sungguh lama saya tinggalkan blog kesayangan saya ini.mungkin org lain tengok last entry pon dang sangka saya punya blog dah penuh sarang spider huahaua....gila



saya bizi......bizi sangat sangat


eh bizi ke...ke buat-buat bizi......tak de lah takde lah bizi sangat biasa lah kemalasan melanda...maka tebal seinci lah habuk blog hamba ini...

 
ok selamat tahun baru intuk semua pembaca yang mungkin ada tersinggah kat blog yang tak seberapa dan yang entah ape2 ni......

oklah nak crita sikit lah hal2 yang berkenaan dgn tahun 2011....ekceli takde apa yang nak dikonsi  dan saay yakin setiap anda pasti ada moment-momentyang menarik dan tak kurang juge yang sedih.....mcm saya juga.....yang paling menarik dapat melancong ke luar negara untuk pertamakalinya, yang sedih  bila anak buat peel....huahauahua......sila bengang.....hahah

tahun ni pulak setkat ni masih tak de azam.sabb  saya ni tak suka buat azam....saya kalo buat azam selalu fail selalu K.O...baik tak payah buat pakai on the spot je....inshaAllah mesti ada yang best juga.....



APA????????????????????

tambah anak????/

oih.......mesti lah itu bukan azam....itu target utama lagi ....tapi bukan kerja saya....kerja ALLAH yang maha Esa untuk melunaskan....saya hanya mampu berdoa dan berusaha.....


ok....plan tahun ni nak aktiv berbelog....tapi tatau la menjadi ke tidok....kalu menjadi kira ok lah
kalu idok...jawap nye makin bersawang pulok le belog ambe ni.....

eh ape saya merepek ni....takde lah...saje nak cerikan blog saya ni....


terima lah ikhlas dari ku....



.